Jabłkowo-cynamonowe ciastka z patelni

  • 15 min
  • 6 składników

Składniki:

  • jabłko 1 sztuka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • rodzynki (u mnie koryntki) kilka łyżek
  • kasza manna lub kukurydziana 1/2 szklanki
  • woda
  • olej (u mnie rzepakowy lub kokosowy) do smażenia

Błyskawiczne chrupiące placki z kaszy manny z jabłkiem, cynamonem i rodzynkami. Bez mąki i bez dodatku cukru. Idealna przekąska dla malucha na spacerze i na placu zabaw, a dla starszych w szkole i w pracy.

DSC_28251

Jabłkowo-cynamonowe ciastka z patelni

Wykonanie:

  1. Jabłko ucieram na tarce.
  2. W misce mieszam utarte jabłko, rodzynki, cynamon, kaszę mannę lub kukurydzianą i taką ilość wody, aby powstało gęste ciasto.
  3. Odstawiam na 15 minut, żeby kasza napęczniała.
  4. Łyżką nakładam na rozgrzaną patelnię cienko posmarowaną olejem.
  5. Smażę na złoty kolor z obu stron.
  6. Przekładam na talerz wyłożony papierem, który wchłonie nadmiar tłuszczu.

Smacznego!

DSC_28311

Jabłkowo-cynamonowe ciastka z patelni

DSC_28351

Jabłkowo-cynamonowe ciastka z patelni

9 komentarzy

  1. Pingback: Jabłokowo-cynamonowe ciastka z patelni. – Infozdrowie

Skomentuj