Jaglane Bounty bez blendowania

  • 10 min
  • 6 składników

Składniki na 3 porcje:

  • płatki jaglane pół szklanki (125 ml)
  • wiórki kokosowe 1 szklanka (250 ml)
  • mleko roślinne 1,5 szklanki (375 ml)
  • cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 3 łyżki erytrolu)
  • gorzka czekolada ok. pół tabliczki (50 g)
  • ew. owoce do podania

Szybki deser albo śniadanie na słodko. Na ciepło i na zimno.

Jaglane Bounty bez blendowania

Wykonanie:

  1. W garnku umieszczam płatki jaglane, wiórki kokosowe i zalewam 1,5 szklanki mleka roślinnego.
  2. Gotuję około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
  3. Słodzę do smaku i przekładam do naczynek.
  4. Czekoladę łamię na kostki i umieszczam w garnuszku.
  5. Dodaję 2 łyżki mleka roślinnego, wody lub oleju i podgrzewam, mieszając intensywnie, aż czekolada się rozpuści.
  6. Polewam desery.
  7. Przechowuję w lodówce.

Smacznego!

Jaglane Bounty bez blendowania

Jaglane Bounty bez blendowania