Jagodowe lody jogurtowe

  • 5 min
  • 3 składniki

Składniki:

  • sojowy lub kokosowy jogurt naturalny ok. 400 g
  • jagody lub borówki 1 szklanka (250 ml)
  • syrop klonowy/cukier puder/ zmielony ksylitol lub erytrol do smaku (u mnie 4 łyżki)

Proste roślinne lody z jogurtu i jagód.

DSC_8134_2

Jagodowe lody jogurtowe

Wykonanie:

  1. Jogurt, jagody i syrop klonowy/cukier/ksylitol/erytrol blenduję razem (kilka jagód zostawiam do ozdoby).
  2. Jagody wsypuję do pojemniczków na lody i zalewam jogurtem.
  3. Zamrażam.

Smacznego!

DSC_8128_2

Jagodowe lody jogurtowe

DSC_8123_2

Jagodowe lody jogurtowe

DSC_8107_2

Jagodowe lody jogurtowe

 

DSC_8095_2

Jagodowe lody jogurtowe

DSC_8153_2

Jagodowe lody jogurtowe