Kasza gryczana niepalona z gruszką i orzechami

  • 20 min
  • 6 składników

Składniki:

  • kasza gryczana niepalona 1/2 szklanki
  • gruszka 1 sztuka
  • różne orzechy garść
  • rodzynki (u mnie koryntki) garść
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • syrop z agawy lub inny do polania

Sałatka z niepalonej kaszy gryczanej, z gruszką, orzechami, rodzynkami i cynamonem. Na śniadanie, do pracy lub szkoły, jako przekąska.

DSC_10511

Kasza gryczana niepalona z gruszką i orzechami

Wykonanie:

  1. Kaszę gotuję do miękkości (około 15 minut).
  2. Wykładam do miseczki i po przestudzeniu posypuję pokrojoną gruszką, orzechami, rodzynkami, cynamonem.
  3. Polewam syropem z agawy.

Smacznego!

DSC_10571

Kasza gryczana niepalona z gruszką i orzechami

DSC_10651

Kasza gryczana niepalona z gruszką i orzechami

DSC_10691

Kasza gryczana niepalona z gruszką i orzechami