Ketchup z żurawiny

  • 10 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • żurawina suszona 1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • ocet winny 3 łyżki
  • chili suszone 1/2 łyżeczki

Tylko cztery składniki, chwila miksowania i mamy gęsty słodko-kwaśny sos żurawinowy. Spróbujcie posmarować nim kanapkę z wędzonym tofu…;)

DSC_10335

Ketchup z żurawiny

Wykonanie:

  1. Żurawinę zalewam wrzątkiem (ok. 1 szklanka) na min. 1 godzinę.
  2. Owoce razem z wodą wlewam do blendera lub malaksera, dodaję koncentrat pomidorowy, ocet winny i chilli.
  3. Blenduję wszystko razem na gładki sos.

Smacznego!

DSC_10353

Ketchup z żurawiny

DSC_10357

Ketchup z żurawiny

DSC_10367

Ketchup z żurawiny

DSC_10372

Ketchup z żurawiny

2 komentarze

Skomentuj