Składniki:
- mały brokuł 1 sztuka
- bakłażan 1 sztuka
- szparagi pęczek
- jarmuż 3 garście lub 3 duże liście
- cebula 2 sztuki
- marchew 1 sztuka
- olej (u mnie rzepakowy) do podsmażenia
- woda 1 szklanka
- sok z 1 cytryny
- sos sojowy jasny do smaku
- kurkuma 1 łyżeczka
- tymianek 1 łyżka
- kolendra mielona 1 łyżeczka
- papryka wędzona słodka 1 łyżeczka
- papryka ostra do smaku
- sól do smaku
- czosnek 2 ząbki
- kasza jaglana do podania
To danie to nic innego jak garnek pełen ulubionych warzyw. U mnie bakłażan, brokuły, szparagi i jarmuż. Uduszone i dobrze przyprawione. Do tego ulubiona kasza – u mnie jaglana:) Zróbcie sobie taką ucztę, z ulubionych składników:)
Wykonanie:
- W garnku podsmażam cebulę.
- Dodaję pokrojone warzywa, posiekany jarmuż i brokuła podzielonego na małe różyczki.
- Podlewam sosem sojowym, dodaję przyprawy i szklankę wody.
- Gotuję, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (u mnie ok. 30 minut).
- Pod koniec gotowania dodaję sok z cytryny i wyciśnięty czosnek (tutaj sprawdź, jak dodawać czosnek do potraw).
- Podaję z ulubioną kaszą (u mnie jaglana, tutaj sprawdź, jak ją ugotować).
Smacznego!
Brak komentarzy