Kompot na przeziębienie

  • 40 min
  • 5 składników

Składniki:

  • świeża pigwa 2 sztuki
  • korzeń imbiru 1 sztuka ok. 3 cm
  • goździki 5 sztuk
  • anyż 2 gwiazdki
  • ew. ksylitol/erytrol/syrop klonowy do smaku

Kompot z pigwy i imbiru z dodatkiem goździków i anyżu idealny na przeziębienie i na odporność. Pyszny na ciepło i na zimno.

kompot

Kompot na przeziębienie

Wykonanie:

  1. Pigwę myję, kroję na kawałki i umieszczam w garnku.
  2. Dodaję umyty, pokrojony imbir, goździki i anyż.
  3. Zalewam wodą (2 cm ponad poziom owoców).
  4. Gotuję około 30 minut.
  5. Piję na ciepło lub na zimno.
  6. Kompot możecie dosłodzić do smaku (ja nie słodzę).

Smacznego!

pigwa

Kompot na przeziębienie

kompot z pigwy

Kompot na przeziębienie

pigwa

Kompot na przeziębienie