Krem z cukinii i papryki z koperkiem dla niemowlaka

  • 25 min
  • 9 składników
100%

Składniki:

  • cukinia 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • koperek 1/3 pęczka
  • papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • kasza manna razowa 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 2 łyżeczki

Ugotowana, zmiksowana cukinia nadaje zupce maślano-kremowego smaku, idealnie komponującego się z koperkiem. Z dodatkiem soli i chilli zasmakuje też dorosłym:) DSC_39061

 

Wykonanie:

  1. Cukinię obieram. Wszystkie warzywa kroję w kostkę i zalewam wodą, tak, by przykryła warzywa.
  2. Dodaję pokrojony koperek, przyprawy i gotuję do miękkości.
  3. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, oliwę i kaszę mannę. Mieszam dokładnie i gotuję jeszcze przez chwilę.
  4. Krem możecie przygotować też na diecie dr. Dąbrowskiej. Pomińcie wówczas oliwę i mannę.
  5. Blenduję na krem.

Smacznego!

DSC_39131

DSC_39161

DSC_39221

© 2015-2018 Veganbanda All Rights Reserved