Kuskus z daktylami

  • 5 min
  • 8 składników

Składniki:

  • kasza kuskus 1 szklanka (250 ml)
  • mleko roślinne (u mnie sojowe) 1,5 szklanki (po 250 ml)
  • daktyle 1 szklanka (250 ml)
  • olej (u mnie kokosowy) 1 łyżka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • imbir mielony 1 łyżeczka
  • kumin mielony pół łyżeczki
  • sok i skórka z 1 cytryny

Kuskus na słodko z dodatkiem daktyli i aromatycznych przypraw. Idealny jako sycące śniadanie albo do słoiczka na wynos.

Kuskus z daktylami

Wykonanie:

  1. Mleko roślinne zagotowuję, zalewam nim kuskus, przykrywam i odstawiam na kilka minut.
  2. Dodaję olej kokosowy, pokrojone daktyle, przyprawy, sok i skórkę startą z cytryny (tylko żółta część).
  3. Mieszam.

Smacznego!

Kuskus z daktylami

Kuskus z daktylami

Kuskus z daktylami

 

2 komentarze

Skomentuj