Leczo z grilla

  • 30 min
  • 8 składników

Składniki:

  • papryka czerwona 2 sztuki
  • papryka żółta 2 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • parówka sojowa 4 sztuki
  • chilli szczypta
  • oliwa z oliwek kilka łyżeczek
  • pieprz grubomielony do smaku
  • sól do smaku

Co na wegańskiego grilla? Może takie leczo?;)

DSC_96311

Leczo z grilla

Wykonanie:

  1. Papryki, cebulę i parówki kroję w paski.
  2. Folię dzielę na kawałki i na każdym układam porcję lecza
  3. Każdą porcję polewam odrobiną oliwy, posypuję solą, pieprzem i chilli. Możecie dodać trochę ketchupu, musztardy francuskiej albo przyprawy do grilla.
  4. Zawijam i zapiekam, aż warzywa będą miękkie (u mnie około 20 minut).

Smacznego!

DSC_96621

Leczo z grilla