Lodowe BLONDIE

  • 15 min
  • 6 składników

Składniki:

  • masło migdałowe lub z nerkowców 250 ml
  • olej kokosowy 3 czubate łyżki
  • cukier/ksylitol/erytrol/syrop klonowy do smaku (u mnie 5 łyżek erytrolu)
  • sól pół łyżeczki
  • dojrzały banan 1 sztuka
  • mleko roślinne pół filiżanki (100 ml)

Wegańskie blondie lodowe z masła orzechowego z dodatkiem banana. Letni deser energetyczny.

blondie

Lodowe blondie

Wykonanie:

  1. Banana blenduję razem z mlekiem roślinnym (ja używam tego blendera).
  2. Do garnuszka nakładam olej kokosowy i masło z orzechów.
  3. Dodaję sól, słodzę i podgrzewam, mieszając, aż składniki się połączą.
  4. Do masy dodaję banana zblendowanego z mlekiem roślinnym i mieszam, żeby powstała jednolista masa.
  5. Masę wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 22 x 22 cm).
  6. Po przestygnięciu wstawiam do zamrażalnika na min. 2 godziny, żeby masa stwardniała.
  7. Wyjmuję i kroję w kwadraty.
  8. Przechowuję w zamrażalniku.
  9. Takie lodowe batony możesz przygotować również z masła z orzeszków ziemnych.

Smacznego!

wegańskie blondie

Lodowe blondie

surowe blondie

Lodowe blondie

batony lodowe

Lodowe blondie