Lody kokosowe z mango

  • 5 min
  • 6 składników

Składniki na kilka lodów:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • dojrzałe mango 1 sztuka
  • sok z jednej cytryny lub limonki
  • cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 3 łyżki erytrolu)
  • ew. kurkuma dla koloru 1/4 łyżeczki
  • sól mała szczypta

Kremowe lody o smaku egzotycznych wakacji, czyli lody a’la wegańskie mango lassi.

wegańskie lody

Lody kokosowe z mango

Wykonanie:

  1. Mango obieram i kroję.
  2. Wszystkie składniki blenduję razem na mus (ja używam tego blendera).
  3. Mus przelewam do pojemniczków na lody i zamrażam.

Smacznego!

lody wegańskie

Lody kokosowe z mango

lody mango

Lody kokosowe z mango

domowe lody na patyku

Lody kokosowe z mango