Lody kokosowo-cytrynowe

  • 10 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • sok z jednej cytryny
  • cukier puder/ksylitol puder/syrop klonowy do smaku (u mnie 5 łyżek)

Trzyskładnikowe kremowe wegańskie lody na bazie mleka kokosowego.

DSC_0772_2

Lody kokosowo-cytrynowe

Wykonanie:

  1. Puszkę z mlekiem kokosowym wstawiam na noc do lodówki.
  2. Z puszki wyjmuję gęstą część mleka i ubijam mikserem przez kilka minut.
  3. Dodaję sok z cytryny i słodzę do smaku.
  4. Przekładam do pojemniczków na lody i zamrażam.

Smacznego!

DSC_0779_2

Lody kokosowo-cytrynowe

DSC_0765_2

Lody kokosowo-cytrynowe

Brak komentarzy

Skomentuj