Składniki:
- mrożone maliny 500 gr
- mleko kokosowe puszka 400 ml
- ew. cukier/ksylitol/syrop z agawy itp. do smaku
Pyszne kremowe lody malinowe z mlekiem kokosowym. Dwa składniki i 10 minut przygotowania:)
Wykonanie:
- Mrożone maliny i mleko kokosowe umieszczam w malakserze lub blenderze o dużej mocy.
- Możecie dosłodzić lody do smaku cukrem, ksylitolem, syropem z agawy lub klonowym (ja dodaję 3 łyżki na tę ilość składników).
- Blenduję przez chwilę, aż powstanie gęsta kremowa masa (nie blendujcie zbyt długo, żeby lody za bardzo się nie roztopiły).
- Nakładam do miseczek/wafelków, a nadwyżkę przechowuję w zamrażalce w plastikowym pudełku (co jakiś czas lody należy przemieszać, żeby nie zamarzły na kamień).
Smacznego!
Pycha!!!
Znowu ja;) mleko z lodówki czy temp pokojowa?;)
pokojowa:) z lodówki ciężko dokładnie zblendować z malinami, bo jest rozwarstwione. Chyba, że wypasionym blenderem;)
Moze głupie pytanie, ale czy robiłaś je Vitality i czy pestki zostają?
Akurat te, które są na foto robiłam u mamy malakserem;) A pestki chyba trochę czuć. Z lodami jest taki problem, ze nie mozna ich za dlugo blendowac, bo sie roztopią…
Wyglądają obłędnie, będę próbować. Tylko pytanie mam małe 😉 dodajesz całą puszkę mleka czy tylko tą 'stałą’ część?
Dodaję całą. Możesz dodać tylko śmietankę kokosową, będą bardziej kremowe;)