Składniki:
- mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
- grzybek kefirowy 1 łyżka
- cukier z wanilią/wanilia 1 opakowanie/do smaku
- cukier puder/zmielony ksylitol lub erytrol do smaku (u mnie 1 czubata łyżka erytrolu)
Domowe lody kokosowe na bazie kokosowego kefiru. Super kremowe:)

Lody z kefiru kokosowego
Wykonanie:
- Mleko kokosowe przekładam do słoika i mieszam.
- Dodaję grzybek kefirowy, mieszam, przykrywam nakrętką (niezbyt szczelnie) i odkładam na kilka dni w ciepłe miejsce.
- Wyjmuję grzybek (i nastawiam na nim następną hodowlę).
- Do gotowego kefiru dodaję wanilię i cukier do smaku.
- Mieszam masę i przekładam do pojemniczków na lody na patyku.
- Zamrażam przez kilka godzin.
Smacznego!

Lody z kefiru kokosowego

Lody z kefiru kokosowego

Lody z kefiru kokosowego

Lody z kefiru kokosowego
gdzie mozna kupić foremki na takie lody?
Dostałam od męża:) mówi, ze znalazł w internecie:)