Makaron z sosem serowym w roślinnej wersji

  • 25 min
  • 7 składników

Składniki:

  • wegański topiony cheddar przepis na blogu
  • por 1 sztuka
  • olej do podsmażenia
  • ulubiony makaron 500 g
  • ew. pomidorki koktajlowe do podania
  • ew. natka pietruszki lub rukola do podania
  • ew. czarnuszka lub pieprz do posypania

Spaghetti z sosem serowym w wersji wege. Pyszny sos porowo-serowy powstał na bazie przepisu na wegański topiony cheddar.

DSC_9930_2

Makaron z sosem serowym w roślinnej wersji

Wykonanie:

  1. Przygotowuje wegański topiony cheddar (według tego przepisu).
  2. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażam pokrojonego pora.
  4. Podlewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem przez kilka minut.
  5. Dodaję topiony cheddar i mieszam z porem.
  6. Na talerze nakładam makaron, polewam sosem, posypuję pomidorkami, natką i świeżo zmieloną czarnuszką.

Smacznego!

DSC_9953_2

Makaron z sosem serowym w roślinnej wersji

DSC_9951_2

Makaron z sosem serowym w roślinnej wersji

DSC_9939_2

Makaron z sosem serowym w roślinnej wersji