Makaron z sosem z ajwaru

  • 30 min
  • 7 składników

Składniki:

  • cebula 1 sztuka
  • czerwona papryka 2 sztuki
  • średni batat 1 sztuka
  • ajwar 1 słoik (ok. 350 g)
  • masło orzechowe 1 czubata łyżka
  • olej lub oliwa do podsmażenia
  • makaron (u mnie z czerwonej soczewicy) do podania

Pomysł na szybki, pożywny i pyszny obiad z kilku składników.

Makaron z sosem z ajwaru

Wykonanie:

  1. Pokrojona cebulę podsmażam w garnku.
  2. Dodaję pokrojone w kostkę paprykę i batata.
  3. Podlewam wodą i duszę pod przykryciem, aż warzywa zmiękną (około 20 minut)
  4. Dodaję masło orzechowe, ajwar i gotuję, jeszcze przez chwilę, mieszając.
  5. Podaję z makaronem.

Smacznego!

Makaron z sosem z ajwaru

Makaron z sosem z ajwaru

Makaron z sosem z ajwaru