Manna z malinami i kokosowo-orzechową posypką

  • 20 min
  • 6 składników

Składniki:

  • mleko roślinne 2 szklanki
  • kasza manna kilka łyżek
  • maliny szklanka
  • wiórki kokosowe niesiarkowane 4 łyżki
  • orzeszki ziemne niesolone 4 łyżki
  • cukier/ksylitol 4 łyżki

Kasza manna na mleku sojowym,

czyli śniadanie i deser 2 w 1. W dodatku szybkie i proste. Do tego owoce, posypka i gotowe.

DSC_98521

Manna z malinami

Wykonanie:

  1. Zagotowuję mleko roślinne (u mnie sojowe)
  2. Do gotującego się mleka powoli wsypuję kaszkę, intensywnie mieszając. Gdy zaczyna gęstnieć, nie dodaję już kaszy, tylko gotuję jeszcze chwilę, cały czas mieszając.
  3. Maliny gotuję z cukrem lub ksylitolem w odrobinie wody.
  4. Kaszkę przekładam do naczyń, polewam sosem malinowy, posypuję wiórkami kokosowymi i zmiażdżonymi w moździerzu orzeszkami.
  5. Studzę.

Smacznego!

DSC_98591

Manna z malinami

DSC_98681

Manna z malinami