Mizeria po tajsku

  • 10 min
  • 6 składników
96%

Składniki:

  • ogórki gruntowe 10 sztuk
  • mleko kokosowe (bez konserwantów) 1 puszka
  • sok z jednej limonki
  • świeża kolendra 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Wygląda jak zwyczajna mizeria, jednak smakiem może zaskoczyć miłośników tradycyjnej polskiej kuchni:) Świetnie pasuje do pieczonych młodych ziemniaków.

DSC_8001

Mizeria po tajsku

Wykonanie:

  1. Ogórki myję, obieram i kroję w plasterki.
  2. Mleko kokosowe mieszam z kolendrą, sokiem z limonki, solą i pieprzem, dodaję do ogórków.

Smacznego!

DSC_8009

Mizeria po tajsku

2 komentarze

  1. Żeby było bardziej thai, można w moździerzu utrzeć jeszcze imbir z czosnkiem i trawą cytrynową – zapach obłędny!

Skomentuj