Morelowa nutella

  • 5 min
  • 3 składniki

Składniki:

  • suszone morele 1 szklanka (250 ml)
  • kakao (ew. karob) 2 czubate łyżki
  • olej kokosowy 1 łyżka

Zdrowy, szybki, 3-składnikowy krem czekoladowy do kanapek, naleśników, gofrów, deserów, ciast, a nawet do tortów. Bez dodatku cukru, za to bogaty m. in. w magnez, żelazo, wapń i witaminę A.

Morelowa nutella

Wykonanie:

  1. Morele wsypuję do szklanki i zalewam wodą na noc lub wrzątkiem na pół godziny.
  2. Morele razem z wodą przekładam do blendera (ja używam tego), dodaję kakao, olej kokosowy i blenduję na krem.
  3. Przekładam do słoiczka i przechowuję w lodówce.

Smacznego!

Morelowa nutella

Morelowa nutella

Morelowa nutella