Najprostszy kokosowy chia pudding

  • 5 min
  • 3 składniki
78%

Składniki:

  • mleko kokosowe (w temperaturze pokojowej) 1 puszka 400 ml
  • nasiona chia 4 łyżki
  • ksylitol/erytrol/cukier ok. 2 łyżki (lub do smaku)

Do jego zrobienia potrzeba tylko trzech składników. Pyszny sam w sobie, ale może być też bazą do innych deserów. Super smakuje z owocami, musami owocowymi albo konfiturami. W dodatku, dzięki nasionom chia, jest pełen wartości odżywczych.

DSC_8010

Najprostszy kokosowy chia pudding

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki dokładnie mieszam (najlepiej trzepaczką w misce).
  2. Przekładam do szklanek.
  3. Odstawiam na minimum 2 godziny (można przygotować wieczorem, wstawić na noc do lodówki i zjeść na śniadanie z owocami).

Smacznego!

DSC_8023

Najprostszy kokosowy chia pudding

5 komentarzy

  1. Probowalam zrobić. Mleczko kokosowe nie chciało się rozpuscić. Probowalam nawet mikserem ale nic nie pomagało. Rano nad zbrylowaną twardą warstwą unosiło się mnóstwo niewchłonietego mleczka. Wsypałam 4 pełne łyżki nasion. Mleczko Bio 98% . Gdzie popełniłam błąd?

    • Myślę, że mleczko było schłodzone, żeby uzyskało gładką konsystencję, trzeba je potrzymać w ciepłym miejscu lub podgrzać. Wtedy powinno się udać:)

Skomentuj