Składniki:
- dojrzałe awokado 1 sztuka
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- musztarda francuska 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
- syrop klonowy lub z agawy 1 łyżka
- sól do smaku
- świeżo mielony pieprz do smaku
Guacamole z dodatkiem musztardy francuskiej. Bogata w zdrowe tłuszcze, wyrazista w smaku, kremowa pasta do kanapek, pity, wrapów, naleśników i do maczania surowych warzyw.

Pasta z awokado z musztardą francuską
Wykonanie:
- Awokado kroję na pół, wyjmuję pestkę, wydrążam łyżką miąższ i przekładam do miseczki.
- Rozgniatam widelcem, dodaję resztę składników i mieszam.
- Pastę możecie podać w łupinach po awokado.
Smacznego!

Pasta z awokado z musztardą francuską

Pasta z awokado z musztardą francuską
Brak komentarzy