Pasta z awokado z musztardą francuską

  • 5 min
  • 7 składników

Składniki:

  • dojrzałe awokado 1 sztuka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • musztarda francuska 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • syrop klonowy lub z agawy 1 łyżka
  • sól do smaku
  • świeżo mielony pieprz do smaku

Guacamole z dodatkiem musztardy francuskiej. Bogata w zdrowe tłuszcze, wyrazista w smaku, kremowa pasta do kanapek, pity, wrapów, naleśników i do maczania surowych warzyw.

Pasta z awokado z musztardą francuską

Wykonanie:

  1. Awokado kroję na pół, wyjmuję pestkę, wydrążam łyżką miąższ i przekładam do miseczki.
  2. Rozgniatam widelcem, dodaję resztę składników i mieszam.
  3. Pastę możecie podać w łupinach po awokado.

Smacznego!

Pasta z awokado z musztardą francuską

Pasta z awokado z musztardą francuską