Pasta z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem

  • 5 min
  • 6 składników

Składniki:

  • czarna fasola 1 puszka (400 g)
  • czarny czosnek 1 główka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • ocet jabłkowy lub winny 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku
  • ew. natka pietruszki do posypania

Super zdrowa pasta kanapkowa z czarnej fasoli z dodatkiem czarnego czosnku.

czarny czosnek

Pasta z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem

Wykonanie:

  1. Fasolę przepłukuje wodą i odsączam.
  2. Umieszczam w blenderze (ja używam tego).
  3. Dodaję oliwę, ocet, sól i pieprz do smaku oraz obrane i pokrojone ząbki czarnego czosnku (3 ząbki zostawiam do dekoracji).
  4. Blenduję na pastę i przekładam do miseczki.
  5. Posypuję pokrojonymi ząbkami czarnego czosnku i natką pietruszki.
  6. Podaję z pieczywem i świeżymi warzywami.
  7. Mam dla Was od firmy Juleko 10% rabatu na wszystkie produkty na hasło Veganbanda 😉

Smacznego!

pasta z czarnym czosnkiem

Pasta z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem

czosnek czarny

Pasta z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem

pasta z fasoli

Pasta z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem