Pasta z fasoli z makiem, jabłkiem i cebulą

  • 15 min
  • 6 składników

Składniki:

  • biała fasola ugotowana lub z puszki 1 szklanka
  • cebula 1 sztuka
  • jabłko 1 sztuka
  • olej do podsmażenia
  • mak 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

Bardzo prosta pasta w sam raz na świąteczne śniadanie.

DSC_43381

Pasta z fasoli z makiem, jabłkiem i cebulą

Wykonanie:

  1. Na oleju podsmażam cebulę. Gdy się zeszkli, dodaję utarte jabłko. Podsmażam kilka minut, mieszając od czasu do czasu.
  2. Dodaję mak, sól i pieprz. Mieszam i podsmażam jeszcze kilka minut.
  3. Fasolę blenduję razem z zawartością patelni.
  4. W razie konieczności dodaję soli lub pieprzu.

Smacznego!

DSC_43471

Pasta z fasoli z makiem, jabłkiem i cebulą

DSC_43521

Pasta z fasoli z makiem, jabłkiem i cebulą

2 komentarze

Skomentuj