Pasta z kaszy gryczanej z wędzonym tofu i rodzynkami

  • 35 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • kasza gryczana 100 gramów
  • tofu wędzone 1 kostka
  • cebula 1 sztuka
  • rodzynki 100 gramów
  • olej rzepakowy do podsmażenia
  • sól, pieprz czarny do smaku

Pasta kanapkowa z kaszy gryczanej i wędzonego tofu z rodzynkami, podsmażoną cebulą i pieprzem. Przed zblendowaniem możecie zjeść ją jako potrawkę albo użyć jako farsz do pierogów.

DSC_7150_2

Pasta z kaszy gryczanej z wędzonym tofu i rodzynkami

Wykonanie:

  1. Kaszę gryczaną gotuję do miękkości (około 20 min).
  2. Na niewielkiej ilości oleju podsmażam pokrojoną cebulę. Dodaję rodzynki i podsmażam przez chwilę mieszając.
  3. Dodaję pokrojone w kostkę tofu, sól i pieprz. Podsmażam.
  4. Zawartość patelni mieszam z kaszą i blenduję na pastę.

Smacznego!

DSC_7149_2

Pasta z kaszy gryczanej z wędzonym tofu i rodzynkami

DSC_7136_2

Pasta z kaszy gryczanej z wędzonym tofu i rodzynkami

DSC_7125_2

Pasta z kaszy gryczanej z wędzonym tofu i rodzynkami

6 komentarzy

  1. Ta ze zdjęcia jest z kaszą paloną czy niepaloną? Mam na tę pastę straszną ochotę, a nie chcę się rozczarować.

  2. Pasta ze zdjęcia jest z kaszą paloną czy niepaloną? Mam na tę pastę straszną ochotę, a nie chcę się rozczarować.

Skomentuj