Pęczotto po hawajsku

  • 30 min
  • 13 składników

Składniki:

  • cebula 2 sztuki
  • tofu 1 kostka (180 g)
  • kukurydza 1 puszka (400 g)
  • ananas 1 sztuka lub 1 puszka (ok. 550 g)
  • kapary 1 słoiczek (ok. 100 g)
  • kasza pęczak 1 szklanka (250 ml)
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • curry 2 łyżki
  • wędzona papryka 1 łyżeczka
  • chilli do smaku
  • sos sojowy do smaku
  • ew. natka pietruszki lub kolendry do posypania
  • oliwa lub olej do podsmażenia

Kaszotto z pęczaku, z dodatkiem ananasa, kukurydzy, tofu i kaparów.

Pęczotto po hawajsku

Wykonanie:

  1. Pęczak przepłukuję, zalewam 2 szklankami wody i gotuję, aż kasza będzie miękka i wchłonie płyn.
  2. Na dużej patelni podsmażam pokrojone cebule.
  3. Dodaję pokrojone w kostkę tofu, opłukaną kukurydzę, pokrojonego na kawałki ananasa, kapary, przyprawy i podlewam sosem sojowym. Duszę razem przez chwilę, mieszając.
  4. Do warzyw dodaję ugotowany pęczak i mieszam.

Smacznego!

Pęczotto po hawajsku

Pęczotto po hawajsku

Pęczotto po hawajsku

© 2015-2018 Veganbanda All Rights Reserved