Pomidorowa dla niemowlaka

  • 40 min
  • 8 składników

Składniki:

  • włoszczyzna 1 pęczek
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • soczewica czerwona 1 filiżanka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • liść laurowy 3 sztuki
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  • kminek mielony 1/2 łyżeczki

Zupka pomidorowa na wywarze z warzyw z czerwoną soczewicą. Dla niemowlaków i starszych dzieciaków. Możecie podać z ryżem lub makaronem.

DSC_29751

Pomidorowa dla niemowlaka

Wykonanie:

  1. Włoszczyznę myję, obieram i zalewam wodą.
  2. Dodaję przyprawy i gotuję około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
  3. W międzyczasie soczewicę gotuję, aż będzie bardzo miękka.
  4. Wyjmuję warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Dodaję ugotowaną soczewicę, koncentrat pomidorowy i oliwę. Gotuję jeszcze przez chwilę.

Smacznego!

DSC_29881

Pomidorowa dla niemowlaka

DSC_29911

Pomidorowa dla niemowlaka

2 komentarze

  1. Gdzieś wyczytałam, że ponad 90% dzieci lubi najbardziej zupę pomidorową. Ja mimo, że dawno już przestałam być dzieckiem najbardziej lubię jeść i gotować pomidorową.

Skomentuj