Pudding z batata

  • 25 min
  • 5 składników
100%

Składniki:

  • mały batat 1 sztuka
  • jasne rodzynki (u mnie złote rodzynki Jumbo) 100 g
  • mleko roślinne 1 filiżanka (200 ml)
  • mąka ryżowa 1 łyżka
  • ew. garść orzeszków ziemnych do posypania

Niezwykle zdrowy, bardzo słodki pudding (choć bez dodatku cukru), idealny na drugie śniadanie.

dsc_0787_2

Pudding z batata

Wykonanie:

  1. Batata obieram i kroję w kosteczkę. Wkładam do garnuszka.
  2. Dodaję rodzynki i zalewam mlekiem.
  3. Gotuję na małym ogniu około 15 minut.
  4. Dodaję mąkę i mieszam dokładnie.
  5. Blenduję na gładki pudding.
  6. Podaję na ciepło posypany pokruszonymi orzeszkami.

Smacznego!

dsc_0801_2

Pudding z batata

dsc_0784_2

Pudding z batata

dsc_0819_2

Pudding z batata

 

1 Komentarz

Skomentuj