Pudding z tapioki z pastą kokosową

  • 35 min
  • 5 składników

Składniki:

  • tapioka drobne kulki 1 filiżanka (200 ml)
  • mleko roślinne (u mnie sojowe) 5 filiżanek (po 200 ml)
  • pasta kokosowa/mus kokosowy 2 czubate łyżki
  • cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 2 łyżki erytrolu)
  • owoce sezonowe/mus/dżem do dekoracji

Pudding z tapioki z dodatkiem pysznego musu kokosowego, który nadaje mu aksamitnej konsystencji i pysznego smaku:)

Pudding z tapioki z pastą kokosową

Wykonanie:

  1. Kulki zalewam mlekiem roślinnym i gotuję ok 15 min, mieszając żeby się nie przypaliło (aż kulki staną się przezroczyste).
  2. Dodaję pastę kokosową i słodzę do smaku.
  3. Pudding przekładam do naczynek (po schłodzeniu pudding zgęstnieje).
  4. Po przestygnięciu wstawiam do lodówki. Przed podaniem dekoruję owocami, musem lub dżemem owocowym (u mnie domowy dżem wiśniowy).

Smacznego!

Pudding z tapioki z pastą kokosową

Pudding z tapioki z pastą kokosową

Pudding z tapioki z pastą kokosową

Pudding z tapioki z pastą kokosową