Puree z groszku dla niemowlaka

  • 25 min
  • 2 składniki
90%

Składniki:

  • zielony groszek (świeży lub mrożony) 1 szklanka
  • delikatny olej (u mnie z pestek winogron) 1 łyżeczka

Puree z zielonego groszku dla niemowlaka. Sprawdzi się również jako pasta do kanapek dla starszych maluchów.

DSC_2981_2

Puree z groszku dla niemowlaka

Wykonanie:

  1. Groszek gotuję na parze, aż będzie bardzo miękki.
  2. Dodaję łyżeczkę delikatnego oleju i blenduję na puree.
  3. Dla maluchów, które wolą rzadszą konsystencję, możecie dodać trochę przegotowanej wody.

Smacznego!

DSC_2996_2

Puree z groszku dla niemowlaka

DSC_2989_2

Puree z groszku dla niemowlaka

DSC_2974_2

Puree z groszku dla niemowlaka

1 Komentarz

Skomentuj