Puszyste lody czekoladowe z trzech składników

  • 10 min
  • 1 składnik

Składniki:

  • mus czekoladowy z trzech składników przepis na blogu

Najprostsze lody czekoladowe z trzech składników. Nie wymagają mieszania w trakcie mrożenia. Właściwie są zrobione z resztek, bo ich bazą jest woda z puszki po cieciorce, czyli aquafaba. Możecie wzbogacić je o szczyptę chilli albo skórkę startą z pomarańczy.

DSC_5035_2

Puszyste lody czekoladowe z trzech składników

Wykonanie:

  1. Przygotowuję mus czekoladowy z aquafaby (przepis tutaj).
  2. Przekładam go do pudełeczka i wkładam do zamrażalnika na kilka godzin.
  3. Przed podaniem lody możecie posypać kakao, ozdobić owocami albo polać musem malinowym (np. tym).
  4. Jeżeli przechowujecie lody dłużej w zamrażalniku, przed podaniem muszą postać kilka minut w temperaturze pokojowej. Dobrym pomysłem jest zamrażanie lodów w mniejszych pojemniczkach, na jedną porcję.

Smacznego!

DSC_5023_2

Puszyste lody czekoladowe z trzech składników

DSC_5019_2

Puszyste lody czekoladowe z trzech składników

© 2015-2018 Veganbanda All Rights Reserved