Racuchy z płatków owsianych

  • 10 min
  • 8 składników

Składniki:

  • płatki owsiane 2 szklanki (po 250 ml)
  • mleko roślinne 1 szklanka (250 ml)
  • dojrzały banan 1 sztuka
  • jabłko 1 sztuka
  • cynamon 2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • ew. cukier/ksylitol/erytrol 2-4 łyżki
  • olej do smażenia

Racuchy owsiane z jabłkiem, bananem i cynamonem. Na śniadanie, na wynos albo na Tłusty Czwartek w wersji FIT;)

Racuchy z płatków owsianych

Wykonanie:

  1. W blenderze (ja używam tego) umieszczam: płatki owsiane, mleko roślinne, pokrojonego banana, obrane i pokrojone jabłko.
  2. Dodaję proszek do pieczenia i cynamon. Jeśli chcecie, racuchy możecie osłodzić. Nie musicie, jeśli będziecie je jeść ze słodkimi dodatkami:)
  3. Blenduję wszystko na gładkie ciasto.
  4. Patelnie smaruję cienką warstwą oleju i rozgrzewam ją.
  5. Łyżką nakładam porcje ciasta i smażę z obu stron.
  6. Racuchy możecie podać z domową nutellą (np. taką lub taką), z musem owocowym (np. takim lub takim) albo z wegańską bita śmietaną (przepis tutaj).

Smacznego!

Racuchy z płatków owsianych

Racuchy z płatków owsianych

Racuchy z płatków owsianych