Różowe naleśniki

  • 30 min
  • 3 składniki

Składniki:

  • mąka pszenna razowa 1 szklanka
  • sok z buraka 1 szklanka
  • olej do smażenia

Różowe wegańskie naleśniki wielozadaniowe. Można zawinąć w nie jakiś wytrawny farsz (ziemniaki, szpinak, strączki, tofu, kasza) albo jeść same. Można pokroić w cienkie paski albo kwadraty i dodać do zupy zamiast makaronu albo zrobić z nich naleśnikowe spagetti. Można też wykroić w nich kształty foremkami do ciastek. Są bajeranckie, a składają się tylko z dwóch składników. Przygotowanie to łatwizna.

DSC_81741

Różowe naleśniki

Wykonanie:

  1. Składniki dokładnie mieszam trzepaczką.
  2. Patelnię cienko smaruję olejem przy pomocy pędzelka, nagrzewam i wylewam jedną chochlę ciasta.
  3. Smażę z każdej strony.

Smacznego!

DSC_81831

Różowe naleśniki

5 komentarzy

  1. Czytam przepisy dla relaksu, mam ślinotok i ochotę zamieszkać w kuchni po to by gotować, gotować i gotować. Jestem veganką w fazie zygoty, która próbuje zachęcić rodzinę do tego fantastycznego stylu życia. Przy pomocy tego bloga na pewno mi się uda 😀

Skomentuj