Sałatka ryżowa

  • 20 min
  • 7 składników

Składniki:

  • ryż parboiled 4 torebki
  • kukurydza 1 puszka (400 g)
  • groszek 1 puszka (400 g)
  • fasola czerwona 1 puszka (400 g)
  • ogórki konserwowe 1 słoik (ok. 850 g)
  • majonez sojowy ok. 1 szklanka (250 ml)
  • sól, pieprz do smaku

Szybka sałatka na imprezę. Wielka miska sałatki ryżowej z domowym majonezem sojowym:)

DSC_9105_2

Sałatka ryżowa

Wykonanie:

  1. Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i zostawiam do ostygnięcia.
  2. Majonez przygotowuję według tego przepisu.
  3. Strączki przepłukuję wodą, odsączam i dodaję do ryżu.
  4. Dodaję pokrojone ogórki, majonez, sól, pieprz i mieszam.

Smacznego!

DSC_9101_2

Sałatka ryżowa

DSC_9124_2

Sałatka ryżowa

DSC_9123_2

Sałatka ryżowa