Sałatka z czerwoną fasolą

  • 10 min
  • 8 składników

Składniki:

  • czerwona fasola 1 puszka/słoik (400 g)
  • marchewka z groszkiem 1 słoik (ok. 500 g)
  • ogórki konserwowe 4 sztuki
  • ugotowane ziemniaki (ew. ryż) 2 sztuki
  • musztarda 2 łyżki
  • oliwa lub olej 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Prosta sałatka z czerwoną fasolą, groszkiem, marchewką i ogórkami konserwowymi. Z musztardowym dressingiem.

DSC_7823_2

Sałatka z czerwoną fasolą

Wykonanie:

  1. Fasolę dokładnie przepłukuję wodą i przekładam do miski.
  2. Dodaję odsączoną marchewkę z groszkiem, pokrojone ogórki i ugotowane ziemniaki (możecie zastąpić je ugotowanym ryżem).
  3. Do kubka nakładam 2 łyżki musztardy (ja użyłam 1 łyżkę sarepskiej i 1 łyżkę francuskiej). Powoli dodaję olej (ja użyłam rzepakowego nierafinowanego) i mieszam intensywnie, żeby się połączyły.
  4. Do sałatki dodaję dressing musztardowy, sól, pieprz i mieszam.

Smacznego!

DSC_7808_2

Sałatka z czerwoną fasolą

DSC_7806_2

Sałatka z czerwoną fasolą

© 2015-2018 Veganbanda All Rights Reserved