Sałatka z makaronu ryżowego i glonów

  • 10 min
  • 7 składników
95%

Składniki:

  • opakowanie makaronu ryżowego 1 sztuka
  • namoczone dowolne glony (wakame, nori, u mnie morska kapusta) 1 szklanka
  • utarta marchewka 1 sztuka
  • sezam 3 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • imbir suszony 1 łyżeczka
  • pasta shiro miso 1 łyżka

Błyskawiczna sałatka dla wielbicieli azjatyckiej kuchni:)

DSC_7948

Sałatka z makaronu ryżowego i glonów

Wykonanie:

  1. Makaron zalewam wrzątkiem i trzymam pod przykryciem ok 5 minut, przelewam zimną wodą.
  2. Mieszam z pokrojonymi glonami, marchewką i sezamem.
  3. Sos sojowy mieszam w szklance z pastą miso i imbirem, dodaję do sałatki.

Smacznego!

DSC_7975

Sałatka z makaronu ryżowego i glonów

DSC_7981

Sałatka z makaronu ryżowego i glonów

2 komentarze

  1. Super sposób na pozbycie się zalegających glonów w szafce 🙂 I świetny ten sos z pasty, sosu sojowego i imbiru. Dziękuję bardzo za przepis i pozdrawiam 😀

Skomentuj