Składniki:
- korzeń selera 1 sztuka
- pokruszone dowolne glony kilka łyżeczek
- cytryna 1 sztuka
- sól szczypta
- pieprz szczypta
- oliwa z oliwek kilka łyżeczek
Seler a’la ryba, czyli grillowany filet z selera. Posypany pokruszonymi glonami, pieprzem i solą. Polany oliwą. Zapieczony z cytryną. Nic dodać, nic ująć.
Wykonanie:
- Seler kroję na plastry grubości ok. 1 cm.
- Układam na kawałkach folii, posypuję pokruszonymi glonami, solą i pieprzem.
- Każdy plaster polewam łyżeczką oliwy i kładę na niego kawałek cytryny.
- Zawijam w folię i piekę na grillu do miękkości (u mnie ok 20 minut).
- Podaję z sosem barbecue ze śliwek (przepis tutaj).
Smacznego!
Brak komentarzy