Smażona cebula z curry

  • 25 min
  • 4 składniki
95%

Składniki:

  • cebula 4 średnie sztuki
  • curry w proszku 2 łyżki
  • olej (u mnie rzepakowy) do podsmażenia
  • sól do smaku

Proste i tanie studenckie „danie”;) Smażona cebula w wersji z dużą ilością curry. Najlepiej smakuje z żytnim chlebem, kaszą albo ziemniakami.

DSC_6023_2

Smażona cebula z curry

Wykonanie:

  1. Cebulę obieram, kroję drobno i wrzucam na rozgrzany olej.
  2. Smażę, aż cebula się zarumieni, mieszając od czasu do czasu.
  3. Na koniec dodaję curry, solę do smaku i smażę jeszcze przez chwilę.
  4. Polecam z chlebem bez mąki (przepis tutaj).

Smacznego!

DSC_5988_2

Smażona cebula z curry

DSC_5992_2

Smażona cebula z curry

DSC_5990_2

Smażona cebula z curry

1 Komentarz

  1. Teraz w sezonie grypowym – bardzo wskazana, zwłaszcza, że cebula prawie w żadnej postaci nie traci wartości leczniczych.

Skomentuj