Sos BBQ z żurawiną i wędzoną papryką

  • 10 min
  • 7 składników

Składniki:

  • passata pomidorowa 1 mały kartonik
  • niesiarkowane suszone śliwki 1 duża garść
  • suszona żurawina 1 duża garść
  • ocet winny 1 łyżka
  • papryka wędzona 1 łyżeczka
  • chilli szczypta
  • cynamon szczypta

Szybki i aromatyczny sos barbecue na bazie żurawiny i suszonych śliwek. Polecam niepomijanie wędzonej papryki, bo odwala tu kawał dobrej roboty:)

f03018081

Sos BBQ z żurawiną i wędzoną papryką

Wykonanie:

  1. Śliwki i żurawinę zalewam na noc wodą (lub wrzątkiem na min. 2 godziny).
  2. Odlewam wodę i wrzucam owoce do blendera, zalewam passatą i dodaję resztę składników.
  3. Miksuje wszystko na gładki sos.

Smacznego!

f03587361

Sos BBQ z żurawiną i wędzoną papryką