Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym

  • 30 min
  • 7 składników

Składniki:

  • cukinia 1 kilogram
  • koncentrat pomidorowy ok. 150 g
  • czosnek 2 ząbki
  • suszona bazylia 1 łyżka
  • chilli do smaku
  • sól do smaku
  • ew. pomidorki, świeża bazylia do podania

Dietetyczny obiad, lekka przekąska lub proste danie na post dr Dąbrowskiej.

Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym

Wykonanie:

  1. Cukinię kroję w cienkie paski i wkładam do głębokiej patelni.
  2. Podlewam odrobiną wody, dodaję suszoną bazylię, chilli, sól i duszę, aż cukinia będzie al’dente (u mnie około 10 minut).
  3. Dodaję koncentrat pomidorowy, wyciśnięte ząbki czosnku i duszę jeszcze przez chwilę.
  4. Na talerzach ozdabiam listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.
  5. Jeśli nie jesteście na poście dr Dąbrowskiej, spaghetti możecie polać odrobiną oliwy z oliwek.

Smacznego!

Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym

Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym

Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym

© 2015-2018 Veganbanda All Rights Reserved