Spaghetti z sosem z awokado

  • 13 min
  • 10 składników

Składniki:

  • dojrzałe awokado 2 sztuki
  • sok z 1 cytryny
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • świeże chilli 1/2
  • sól do smaku
  • makaron spaghetti (u mnie razowy) 500 gr
  • natka pietruszki lub szczypiorek do posypania
  • parmezan do posypania
  • kapary do posypania

Makaron spaghetti i błyskawiczny sos z awokado. Obiad w 10 minut:)

DSC_61311_2

Spaghetti z sosem z awokado

Wykonanie:

  1. Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Dwa dojrzałe awokado rozgniatam widelcem. Dodaję wyciśnięte ząbki czosnku, sok z cytryny, drobno pokrojoną papryczkę chilli, oliwę z oliwek i sól. Mieszam.
  3. Ugotowany makaron mieszam z sosem.
  4. Na talerzu posypuję natką pietruszki lub szczypiorkiem, kaparami i wegańskim parmezanem (przepis tutaj).

Smacznego!

DSC_61351_2

Spaghetti z sosem z awokado

DSC_61541_2

Spaghetti z sosem z awokado