Spaghetti z warzywami i wegańskim parmezanem

  • 40 min
  • 15 składników
100%

Składniki:

  • makaron spaghetti pełnoziarnisty 250 gr
  • cebula 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • marchewka 1 sztuka
  • seler naciowy 2 łodygi
  • fasolka szparagowa garść
  • jarmuż kilka liści
  • koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
  • oliwa z oliwek kilka łyżek
  • chilli szczypta
  • słodka papryka 1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • ocet winny 1 łyżka
  • sól do smaku

Czasami najprostsze dania są najsmaczniejsze. Tak jest w tym przypadku:) Duszone warzywa, pełnoziarnisty makaron i wegański parmezan (przepis tutaj). Szybkie, proste, pyszne, zdrowe!

DSC_35091

Spaghetti z warzywami i wegańskim parmezanem

Wykonanie:

  1. Cebulę podsmażam w garnku na oliwie.
  2. Dodaję pokrojone drobno warzywa i przyprawy. Podlewam niewielka ilością wody i duszę pod przykryciem około 20 minut.
  3. W międzyczasie gotuje makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Do warzyw dodaję koncentrat pomidorowy, ocet winny i rozgnieciony czosnek. Gotuję jeszcze minutę.
  5. Na makaron nakładam warzywa, posypuję wegańskim parmezanem (przepis tutaj).

Smacznego!

DSC_35111

Spaghetti z warzywami i wegańskim parmezanem

Brak komentarzy

Skomentuj