Surówka z młodej kapusty

  • 10 min
  • 7 składników
100%

Składniki:

  • młoda kapusta 1 mała główka
  • marchew 2 sztuki
  • koperek 1 pęczek
  • sok z 1 cytryny
  • śmietana roślinna 1 opakowanie (200 ml)
  • sól do smaku
  • pieprz grubomielony do smaku

Surówka z młodej kapusty z marchewką, koperkiem i śmietaną – najprostsza i najlepsza:) Spróbujcie z ziemniakami i kotletami brokułowymi (przepis tutaj). Sprawdzi się świetnie również do burgerów;)

DSC_9903_2

Surówka z młodej kapusty

Wykonanie:

  1. Kapustę drobno kroję i wrzucam do dużej miski.
  2. Dodaję utartą marchewkę, drobno pokrojony koperek i śmietanę roślinną.
  3. Polewam sokiem z cytryny, posypuję świeżo zmielonym pieprzem i doprawiam solą.
  4. Jeśli jesteście na diecie dr. Dąbrowskiej, pomińcie śmietanę.

Smacznego!

DSC_9907_2

Surówka z młodej kapusty

DSC_9905_2

Surówka z młodej kapusty

DSC_9898_2

Surówka z młodej kapusty

1 Komentarz

Skomentuj