Składniki:
- młoda kapusta 1 mała główka
- marchew 2 sztuki
- koperek 1 pęczek
- sok z 1 cytryny
- śmietana roślinna 1 opakowanie (200 ml)
- sól do smaku
- pieprz grubomielony do smaku
Surówka z młodej kapusty z marchewką, koperkiem i śmietaną – najprostsza i najlepsza:) Spróbujcie z ziemniakami i kotletami brokułowymi (przepis tutaj). Sprawdzi się świetnie również do burgerów;)
Wykonanie:
- Kapustę drobno kroję i wrzucam do dużej miski.
- Dodaję utartą marchewkę, drobno pokrojony koperek i śmietanę roślinną.
- Polewam sokiem z cytryny, posypuję świeżo zmielonym pieprzem i doprawiam solą.
- Jeśli jesteście na diecie dr. Dąbrowskiej, pomińcie śmietanę.
Smacznego!
Młoda kapusta – ostatni dzwonek. Na następną trzeba będzie czekać rok 🙂