Składniki:
- daktyle 1 filiżanka (200 ml)
- mleko roślinne niesłodzone 1 filiżanka (200 ml)
- kakao lub karob 3 łyżki
- masło orzechowe bez dodatków (np. z orzeszków ziemnych, laskowych, nerkowców lub migdałów) 3 łyżki
Krem orzechowo-czekoladowy w błyskawicznej i zdrowej wersji, która nadaje się również dla najmłodszych. Do kanapek, naleśników i gofrów. Jeśli dodacie więcej mleka roślinnego, będziecie mieli zdrowy czekoladowy krem do tortów i deserów.
Wykonanie:
- Wszystkie składniki umieszczam w garnuszku.
- Gotuję przez chwilę mieszając, aż masło orzechowe się rozpuści.
- Blenduję na gęsty krem.
- W razie konieczności dodaję więcej mleka roślinnego.
- Polecam z owsianymi goframi (przepis tutaj).
Smacznego!
Brak komentarzy