Torcik raffaello w kilka minut

  • 5 min
  • 5 składników

Składniki na formę 22 x 22 cm:

  • herbatniki u mnie 36 sztuk
  • budynie waniliowe 2 sztuki
  • wiórki kokosowe 200 g
  • mleko roślinne (u mnie sojowe) 1 litr
  • cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 7 łyżek erytrolu)

Ciasto raffaello, bez pieczenia i bez blendowania. Zaledwie z pięciu składników, zrobiony w kilka minut;)

DSC_9236_2

Torcik raffaello w kilka minut

Wykonanie:

  1. Formę (u mnie 22 x 22 cm) wykładam herbatnikami.
  2. Budyń przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu: zagotowuję mleko z cukrem (ja używam mleka sojowego i słodzę nieco bardziej niż w przepisie), dodaję wiórki (trochę zostawiam do posypania) i zaciągam budyniem wymieszanym z mlekiem.
  3. Układam warstwami herbatniki i budyń na zmianę (u mnie 3 warstwy herbatników).
  4. Górną warstwę herbatników smaruję budyniem i posypuję wiórkami.
  5. Po przestygnięciu wstawiam na noc do lodówki.

Smacznego!

DSC_9225_2

Torcik raffaello w kilka minut

DSC_9224_2

Torcik raffaello w kilka minut

DSC_9230_2

Torcik raffaello w kilka minut