Trufle daktylowo-słonecznikowe

  • 15 min
  • 2 składniki

Składniki:

  • daktyle 1 szklanka (250 ml)
  • pestki słonecznika 1 szklanka (250 ml)

Zdrowe, energetyczne trufle z daktyli i pestek słonecznika. Tylko dwa składniki i super efekt:)

Trufle daktylowo-słonecznikowe

Wykonanie:

  1. Daktyle gotuję na parze, żeby zmiękły.
  2. Pestki słonecznika podprażam na suchej patelni, aż się zarumienią. Mieszam od czasu do czasu.
  3. Pestki umieszczam w blenderze (ja używam tego) lub malakserze z ostrzem S. Blenduję.
  4. Dodaję daktyle i blenduję razem.
  5. Zwilżam dłonie i lepię kulki. Jeśli masa lepi się do rąk, schładzam ją w lodówce, żeby stwardniała.
  6. Trufle przechowuję w lodówce.

Smacznego!

Trufle daktylowo-słonecznikowe

Trufle daktylowo-słonecznikowe

Trufle daktylowo-słonecznikowe