Składniki:
- biała czekolada wegańska 1 tabliczka 100 gr
- mleko roślinne 6 łyżek
- płatki kukurydziane 1 szklanka
- maliny mrożone 250 gr
- dżem malinowy 1 słoiczek ok. 220 gr
Maliny i biała czekolada… połączenie idealne:) W pysznym słodkim deserze z 5 składników w 10 minut. Banalnie prosty w przygotowaniu, jest w stanie zrobić go każdy:)
Wykonanie:
- Rozmrażam maliny.
- Białą czekoladę łamię na kostki i roztapiam w garnuszku w 6 łyżkach mleka roślinnego.
- Do roztopionej czekolady dodaję płatki kukurydziane i mieszam.
- Maliny mieszam z dżemem malinowym.
- W słoiczkach układam warstwami na zmianę masę z płatków i maliny z dżemem.
- Schładzam w lodówce min. godzinę.
Smacznego!
Brak komentarzy