Składniki:
- młody chlebowiec (young jackfruit) w słonej zalewie 1 puszka (560 g)
- przyprawa do gyrosa do smaku (u mnie 2 łyżki)
- pity/wrapy/tortille 4 sztuki
- olej do podsmażenia
- naturalny jogurt roślinny lub majonez sojowy ok. 200 ml
- czosnek 2 ząbki
- ew. chilli w proszku do smaku
- miks sałat 4 garście
- pomidor 1 sztuka
- ogórek 1 sztuka
- czerwona cebula 1 sztuka
Kebab w wersji wege, zrobiony z owoców młodego chlebowca. Jestem jego wielką fanką:)
Wykonanie:
- Przygotowuję wegański gyros (przepis tutaj).
- Wrapy podgrzewam na patelni lub w piekarniku.
- Naturalny jogurt roślinny lub majonez sojowy (przepis tutaj) mieszam z czosnkiem i chilli i smaruję wrapy.
- Posypuję sałatą, pokrojonym pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą i wegańskim gyrosem.
- Zwijam.
Smacznego!
wegaństwo istnieje tylko po to, żeby denerwować normalnych ludzi. nie ma w tym innego celu