Wegański kebab

  • 15 min
  • 11 składników
86%

Składniki:

  • młody chlebowiec (young jackfruit) w słonej zalewie 1 puszka (560 g)
  • przyprawa do gyrosa do smaku (u mnie 2 łyżki)
  • pity/wrapy/tortille 4 sztuki
  • olej do podsmażenia
  • naturalny jogurt roślinny lub majonez sojowy ok. 200 ml
  • czosnek 2 ząbki
  • ew. chilli w proszku do smaku
  • miks sałat 4 garście
  • pomidor 1 sztuka
  • ogórek 1 sztuka
  • czerwona cebula 1 sztuka

Kebab w wersji wege, zrobiony z owoców młodego chlebowca. Jestem jego wielką fanką:)

DSC_6702_2

Wegański kebab

Wykonanie:

  1. Przygotowuję wegański gyros (przepis tutaj).
  2. Wrapy podgrzewam na patelni lub w piekarniku.
  3. Naturalny jogurt roślinny lub majonez sojowy (przepis tutaj) mieszam z czosnkiem i chilli i smaruję wrapy.
  4. Posypuję sałatą, pokrojonym pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą i wegańskim gyrosem.
  5. Zwijam.

Smacznego!

DSC_6729_2

Wegański kebab

DSC_6722_2

Wegański kebab

DSC_6710_2

Wegański kebab

1 Komentarz

Skomentuj