Wegańskie serniki

Wegański sernik można zrobić na wiele sposobów. Ja najczęściej przygotowuję je na bazie kaszy jaglanej lub tofu, a czasem też na bazie strączków, orzechów nerkowca albo kaszy manny. Jeśli chcecie, żeby masa smakowała sernikowo, koniecznie zakwaście ją sokiem z cytryny i dodajcie wanilię. Żeby ciasto było kremowe warto dodać do masy zmiksowane orzechy nerkowca lub olej i ważne, żeby ją dobrze zblendować. Poniżej zebrałam przepisy na różne rodzaje roślinnych serników pieczonych i bez pieczenia. Mam nadzieję, że Wam się przydadzą;)

Serniki z kaszy jaglanej – jagielniki:

sernik wegański

Wegańskie serniki

Serniki z tofu – tofurniki:

tofurnik

Wegańskie serniki

Serniki z tofu i kaszy jaglanej:

sernik roślinny

Wegańskie serniki

Serniki z kaszy manny:

sernik z manny

Wegańskie serniki

Serniki z płatków jaglanych:

jagielnik

Wegańskie serniki

Serniki z ciecierzycą lub fasolą:

sernik z ciecierzycy

Wegańskie serniki

Serniki z ryżu:

sernik z ryżu

Wegańskie serniki

Serniki z komosy ryżowej:

sernik z komosy ryżowej

Wegańskie serniki

Serniki z orzechami nerkowca:

Serniki na bazie orzechów nerkowca

Wegańskie serniki

Serniki z pestkami słonecznika:

sernik wegański

Wegańskie serniki

Serniki na bazie mleka kokosowego:

serniki wegańskie

Wegańskie serniki

Serniki na bazie jogurtu roślinnego lub śmietanki:

sernik jogurtowy

Wegańskie serniki

Brak komentarzy

Skomentuj