Wielkanocne kulki bezjajeczne

  • 10 min
  • 3 składniki
91%

Składniki:

  • pasta bezjajeczna przepis na blogu
  • liście sałaty do podania
  • ew. rzeżucha do posypania

Bezjajeczne kulki nie tylko na Wielkanoc. Zrobione z cieciorki, smakują jak pasta jajeczna. Do rozsmarowania na kanapce albo jako dodatek, np. do sałatki nicejskiej. Jak jeszcze można je wykorzystać? Macie jakieś pomysły?

DSC_6196_2

Wielkanocne kulki bezjajeczne

Wykonanie:

  1. Przygotowuję pastę bezjajeczną (przepis tutaj).
  2. Wilgotnymi dłońmi lepię kulki i układam na liściach sałaty.
  3. Posypuję rzeżuchą.

Smacznego!

DSC_6212_2

Wielkanocne kulki bezjajeczne

DSC_6193_2

Wielkanocne kulki bezjajeczne

DSC_6187_2

Wielkanocne kulki bezjajeczne

2 komentarze

Skomentuj